Bejövő és kimenő számlák kezelése

A szolgáltatás keretén belül az ügyfél számára egységes, elektronikus formátumúvá válik a bejövő számlaforgalom, bármilyen formában is érkezett az a partnerétől.

E szolgáltatásunk túlmutat a digitalizálás témakörén, bár részben annak szolgáltatásait is magába foglalja.
A partnerektől tetszőleges csatornán és formátumban érkezett számlákat (e-számla, EDI, papírszámla, e-mail) egységes formátumban és további “gépi” feldolgozást lehetővé tevő adatállományokkal kiegészítve tudjuk biztosítani. A szkennelt számlák elektronikus aláírása jogilag is lehetővé teszi a papírpéldányok elhagyását a folyamatból (közhiteles elektronikus másolat), a szolgáltatás keretében kínált, tanítható OCR motorok pedig az automatikus adatkinyerést teszik lehetővé.

Ajánlatunk opcionális elemei még az elektronikus számlák jóváhagyását támogató work-flow rendszer bevezetése a jelenlegi papír alapú jóváhagyási folyamatok kiváltására, valamint a vállalatirányítási rendszerbe történő adatbetöltéshez szükséges integrációs modulok biztosítása.

A kimenő számlák elektronikus útra terelése PKI-vel hitelesített e-számlák előállításával történik. A partnerek számára biztosítjuk az e-számlák ingyenes webes prezentációját, illetve alternatív csatornákat a gépi feldolgozás támogatására. Az e-számlázás bevezetése egyben a számla másodpéldányok elektronikus előállítását és archiválását is megvalósítja. Napjainkban Magyarországon az üzleti környezet igényli a vegyes számlázást, tehát partnerfüggően PKI, EDI és papír alapú számlázás is történhet. Mindhárom esetben megoldást kínálnunk ügyfeleinek.

Költségmegtakarítás

Az e-számla megoldások a működési hatékonyság és a rendszerezettség javítása mellett kézzelfogható költségmegtakarítást is biztosítanak.

Egy 2009-es európai bizottsági felmérés szerint az EU 27-ek átlagában 8 euró az 1 db papír alapú számla teljes életciklusa során felmerülő költség. A számlakibocsátónál ebből 1,5 euró költség jelentkezik, ha átáll a kibocsátó e-számlára, akkor 1 eurót takaríthat meg számlánként.

A számlabefogadók számára jó hír, hogy a nagyobb összegű megtakarítási potenciál a befogadáskor felmerülő költségekben van, mivel 6,5 euró nagyságrendileg 50%-kal csökkenthető, ha az e-számla befogadás mellett az elektronikus számlakezelés bevezetésre kerül.