Szkennelés

A szkennelés nagy teljesítményű archiváló szkennerekkel történik. A nem megfelelő állapotú (sérült), egyedi méretű, illetve a szét nem szedhető lapok szkennelése síkágyas szkennerekkel történik.

Kétoldalas (duplex) szkennelésnél egy beolvasás során mindkét oldal letapogatásra kerül, egyoldalas lapok esetén így minden második kép üres lesz, amit a rendszer automatikusan felismer. A hiba csökkentése érdekében nem csak a szoftver dönt az üres hátlapok kidobásáról, hanem a következő munkafolyamat során az indexelést végző munkatárs hagyja jóvá az üres hátlapok törlését.

Vonalkód, bachkód

A szkennelés során a berendezés valós időben olvassa a dokumentumokon vagy a dokumentumok között található vonalkódokat (akár többet is) és bachkódokat. A felolvasott vonalkódot a szkennelést vezérlő célszoftver adatbázisba teszi, mindazon kiegészítő adatokkal együtt, amelyek szükségesek az adott dokumentumhoz tartozó képállomány azonosítására. A nem megfelelő állapotú (sérült), egyedi méretű (pl. A0), illetve a szét nem szedhető lapok szkennelése síkágyas szkennerekkel történik.